Έτοιμες να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη οι Συριακές και Ρωσικές δυνάμεις

Έτοιμες να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη είναι οι Συριακές και Ρωσικές δυνάμεις στα περίχωρα της πόλης Deir Ez Zor με κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωπες με τις δυνάμεις της SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρωσο-συριακές δυνάμεις έχουν μεταφέρει αμφίβια οχήματα στην περιοχή  Al-Jafra νότια της Deir Ez Zor.

Ήδη η ρωσική Αεροπορία έχει ξεκινήσει την προλείανση με 50 αεροπορικές επιδρομές των περιοχών, από όπου θα διεκπεραιωθούν οι Ρωσο-συριακές στρατιωτικές δυνάμεις στην βόρεια όχθη του Ευφράτη.

Από την άλλη πλευρά του Ευφράτη οι δυνάμεις του SDF έχουν προβεί σε ένα αγώνα δρόμου για να προλάβουν την αποβίβαση των Ρωσο-συριακών δυνάμεων στην βόρεια όχθη του ποταμού, το οποίο όπως διαφαίνεται τείνει να μετατραπεί στο φυσικό σύνορο των εδαφών που θα ελέγχει από την μία πλευρά ο Assad και από την άλλη οι δυνάμεις του SDF.

Όπως φαίνεται αυτή την περίοδο το τακτικό πλεονέκτημα στην μάχη της Deir Ez Zor και στην διάβαση του ποταμού έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις αφού οι Κούρδοι είναι αναγκασμένοι να εξουδετερώσουν το ISIS που μάχεται σκληρά στο προάστιο  Abu Khashab στα βόρεια της πόλης Deir Ez Zor στην βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.