Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου είναι η Σαουδική Αραβία

Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τους επόμενους μήνες είναι η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Η κίνηση αυτή του Ριάντ αποφασίστηκε ώστε να καλυφτεί η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης σύμφωνα με τον Ahmed Al-Subaey ανώτερο αξιωματούχο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Η αραβική χώρα αύξησε την ημερήσια παραγωγή της τον περασμένο Μάιο στα 10,3 εκατ. βαρέλια την υψηλότερη παραγωγή που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η Σαουδική Αραβία συνήθιζε να μειώνει την ημερήσια παραγωγή της την καλοκαιρινή περίοδο κυρίως λόγω της αυξημένης εγχώριας ζήτησης για την παραγωγή ηλεκτρισμού που απαιτείται για την λειτουργία των εκατομμυρίων κλιματιστικών που υπάρχουν στην χώρα.

Όπως δήλωσε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος η χώρα του διαθέτει τα αποθέματα και την παραγωγική ικανότητα να διατηρήσει αν όχι αυξήσει την ημερήσια παραγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο OPEC αποφάσισε να μην μεταβάλλει για τους επόμενους 6 μήνες την πολιτική του για την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου.

Πάντως σύμφωνα με την Aramco αν και η κατανάλωση πετρελαίου της Κίνας έχει σταθεροποιηθεί εκτιμάται ότι η αύξηση της ζήτησης τους επόμενους 6 μήνες θα προέλθει από την Ινδία.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.