Φαχρεττίν Αλτούν: “Η περιοδεία Ερντογάν στην Αφρική στοχεύει στην παγκόσμια Ειρήνη”

H περιοδεία του Τούρκου Προέδρου στις τρεις χώρες της Αφρικής αποτελεί μέρος των διπλωματικών προσπαθειών της Τουρκίας για συμβολή στην ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε την Κυριακή ο Διευθυντής Προεδρικών Επικοινωνιών Fahrettin Altun.

Αναρτώντας μάλιστα, σειρά μηνυμάτων Twitter, ο Altun σχολίασε την περιοδεία του Ερντογάν στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων επίσημων επισκέψεων στην Αλγερία, τη Γκάμπια και τη Σενεγάλη.

“Ο Πρόεδρος μας ταξιδεύει στην Αλγερία, τη Γκάμπια και τη Σενεγάλη στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών της Τουρκίας να αναπτύξει ισχυρότερους δεσμούς και να συμβάλει στην ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Υπό την ηγεσία του, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην Αφρική και πέρα ​​από αυτήν “, γράφει ο ‘Αλτουν.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία ξεκίνησε μια πολιτική ανοίγματος στην Αφρική από το 2003, ο ‘Αλτουν δήλωσε ότι έχουν οικοδομηθεί ισχυροί δεσμοί με τις αφρικανικές χώρες στους τομείς του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του τουρισμού, με την Τουρκία να συμβάλλει στην ευημερία αυτών των εθνών συνεργασία και αμοιβαία συμφέροντα.

“Η Τουρκία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην εξωτερική ανάπτυξη καθώς και στην ανθρωπιστική βοήθεια. Η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA), το Ινστιτούτο Yunus Emre (YEE), η Προεδρία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό (YTB), το Ίδρυμα Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου & Μάαρφ μας βοηθούν να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας στην Αφρική “.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενίσχυση της σχέσης μεταξύ Τουρκίας και Αλγερίας, θα συνέβαλε στη σταθερότητα και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσει στους οπαδούς της ότι η Γκάμπια ήταν κορυφαίος συνεργάτης στην υποστήριξη του αγώνα της Τουρκίας κατά της Ομάδας Γκλενιστών Τρομοκρατών ) αφού καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και έγινε το πρώτο έθνος της Δυτικής Αφρικής για να κλείσει ένα σχολείο που διοικείτο από το FETÖ.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.