Φεύγουν οι ΑΝΕΛ, έρχεται το Ποτάμι;

Λόγω της άρνησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να συνυπογράψουν νέα σκληρά μέτρα, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε αλλαγή του κυβερνητικού του εταίρου, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η γερμανική Bild.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, ο έλληνας πρωθυπουργός προετοιμάζει ήδη από χθες την αλλαγή αυτή, και γι΄ αυτό το λόγο είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον πρόεδρο του κόμματος Το Ποτάμι, Σταύρο Θεοδωράκη. Ο τελευταίος, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, θα είναι και ο νέος κυβερνητικός του εταίρος.

Ο κ. Θεοδωράκης, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, προετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες για να πάρει θέση στα κυβερνητικά έδρανα. Αυτός είναι και ο λόγος που μεταβαίνει τόσο στις Βρυξέλλες, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και στο Παρίσι όπου αναμένεται να έχει επίσης επαφές είτε με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είτε με τον υπουργό του επί των Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στη διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι σημαντικός αριθμός βουλευτών της αριστερής πτέρυγας προτίθεται να καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Έχοντας στο πλευρό του το Ποτάμι, που διαθέτει δυο έδρες περισσότερες από τους ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε μεγαλύτερη κυβερνητική πλειοψηφία και συνεπώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο αριθμό «ανταρτών» όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας, σύμφωνα με την Bild.

(Via Diplomacy)

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.