Γαλλικό ΥΠΕΞ: Μόνο αν συμφωνήσουν όλα τα μέλη της G7 θα συμμετέχει η Ρωσία στην επόμενη Σύνοδο

Τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών μελών που συμμετέχουν στην G7, ζητά η Γαλλία αναφορικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στην επόμενη Σύνοδο.

«Η απόφαση για τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Σύνοδο των G7 θα πρέπει να ληφθεί από όλα τα κράτη–μέλη, σε συμφωνία με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας».

Υπενθυμίζεται δε, πως πριν τη δήλωση του Γαλλικού ΥΠΕΞ, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, κατά την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρώτος γνωστοποίησε στον δεύτερο, την ιδέα του η Σύνοδος των G7 να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο με την ενδεχόμενη συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Ινδίας, της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας.

«Η απόφαση για τη Ρωσική Ομοσπονδία ελήφθη από τις χώρες της G7 το 2014. Παρομοίως, κάθε νέα απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται με κοινή σύμφωνη γνώμη των χωρών της G7, στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ερώτηση για το αν η Γαλλία υποστηρίζει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην επόμενη Σύνοδο των G7, όπως επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.