Γενς Στόλτενμπεργκ: “Καλώς ήρθες στο ΝΑΤΟ Βόρεια Μακεδονία”

Το 30 κράτος μέλος του ΝΑΤΟ είναι και επίσημα από σήμερα η Βόρεια Μακεδονία.

Ήταν μακρύς ο δρόμος, αλλά όλες οι προσπάθειές έπιασαν τόπο», έγραψε στο Twitter ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώθηκε η επίσημη ενταξιακή διαδικασία της χώρας.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι τώρα μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ, οικογένειας τριάντα εθνών και σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Μια οικογένεια που βασίζεται στη βεβαιότητα ότι, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, είμαστε όλοι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί.

“Η Βόρεια Μακεδονία αποτελεί μακρόχρονη συνεισφορά στην ευρωατλαντική ασφάλεια μας, μεταξύ άλλων συμμετέχοντας στις αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στο Κοσσυφοπέδιο. Μια τελετή αύξησης της σημαίας για τη Βόρεια Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις 30 Μαρτίου 2020, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του Στρατού του ΝΑΤΟ Sir Stuart Peach και του Chargé d’Affaires της Αντιπροσωπείας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κ. Zoran Todorov. Η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα τεθεί ταυτόχρονα στις Συμμαχικές Διοικήσεις στο Mons (Βέλγιο) και στη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού στο Νορκόλκ (ΗΠΑ).

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.