Γεωργία: Το υπουργείο Άμυνας θα αγοράσει υλικό τυποποιημένο από το ΝΑΤΟ

Το Υπουργείο Άμυνας της Γεωργίας θα αποκτήσει υλικό τυποποιημένο από το ΝΑΤΟ για να αντικαταστήσει μέρος του τρέχοντος εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από τις Γεωργιανές Αμυντικές Δυνάμεις, με την αντικατάσταση να απαιτείται από προκλήσεις που καταδεικνύονται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών του lockdown εξ αιτίας του COVID-19 από τα στρατεύματα.

Τα παραπάνω, αποκαλύφθηκαν από τον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας Ηρακλή Γκαριμπασβίλλι, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Γεωργιανός Υπουργός Άμυνας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια των μελών των υπηρεσιών που κλήθηκαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες και επαίνεσε το «κρίσιμο» έργο των στρατευμάτων του GDF που διευθύνουν σημεία ελέγχου σε ζώνες καραντίνας και ελέγχοντας την κυκλοφορία μέσα και έξω από περιοχές που επηρεάζονται από τον κορονοϊό. Παράλληλα, ο υπουργός, αποκάλυψε και «τεχνικά προβλήματα» στον εξοπλισμό τους.

«Ένα από τα πρώτα ζητήματα που προσπαθούμε να επιλύσουμε φέτος είναι η ενημέρωση του υλικού GDF. Συγκεκριμένα, έχουμε σχέδια να αγοράσουμε εκατοντάδες νέο ειδικό υλικό – πρότυπο ΝΑΤΟ, που παράγεται από ευρωπαϊκές μάρκες – για αντικατάσταση τρέχοντος εξοπλισμού, έτσι ώστε ο στρατός να μπορεί αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει προβλήματα», δήλωσε ο υπουργός και χαιρέτισε την «άνευ προηγουμένου και σκληρή δουλειά» που πραγματοποίησε ο στρατός, αναφέροντας αριθμούς που δείχνουν 1,7 εκατομμύρια οχήματα που έχουν απολυμανθεί σε σημεία ελέγχου, καθώς και 2,5 εκατομμύρια πολίτες που ελέγχθηκαν από στρατιωτικούς γιατρούς για να αποκαλύψουν σημάδια πυρετού ως προληπτικό μέτρο για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων COVID-19.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.