Για «ισλαμοφοβική ρητορική» από την Κύπρο κάνει λόγο του Τουρκικό ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση για την επίθεση με μολότοφ σε τζαμί στη Λεμεσό εξέδωσε η Τουρκία, σε μια έντονη καθώς φαίνεται προσπάθεια να περιπλέξει τις όποιες συζητήσεις γίνονται γύρω από το Κυπριακό.

Μάλιστα το Τουρκικό ΥΠΕΞ, δε διστάζει να κάνει λόγο για «ισλαμοφοβική ρητορική» από πλευράς Κύπρου και «ενέργειες που δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες επίτευξης διευθέτησης του Κυπριακού ζητήματος».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε τη φρικτή επίθεση που πραγματοποιήθηκε με κοκτέιλ μολότοφ εναντίον του τζαμιού Köprülü Hacı İbrahim Ağa στη Λεμεσό, Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Συντασσόμαστε με τις δηλώσεις των αρχών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου σχετικά με την επίθεση. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με την ευθύνη της προστασίας της ελευθερίας λατρείας και της ιερότητας των τόπων λατρείας και πρέπει να βρει τους δράστες. Είναι προφανές ότι η ισλαμοφοβική ρητορική και οι ενέργειες δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες επίτευξης διευθέτησης του Κυπριακού. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους αλλά και ότι αποτελούν κοινή απειλή για όλη την ανθρωπότητα».

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.