Γιάννης Κουτσομύτης: Έρχεται νέο έγκλημα στο προσφυγικό

Εδώ και εβδομάδες γράφω στον Φιλελεύθερο για τους κινδύνους που θα προκύψουν για την Ελλάδα σε περίπτωση επιχείρησης κατάληψης της επαρχίας Ίντλιμπ από τον Συριακό στρατό.

Η περιοχή αυτή συνορεύει με την Τουρκία και είναι η τελευταία που έχει απομείνει στον έλεγχο των ισλαμιστών και των τζιχαντιστών του τοπικού κλάδου της Αλ Κάιντα. Το 95% όσων Σύρων έχουν καταφύγει εκεί είναι ισλαμιστές, τζιχαντιστές ή συμπαθούντες. Δεν υπάρχουν στο Ίντλιμπ Κούρδοι, Αλαουίτες, Σιίτες, Ασσύριοι, Γεζίντι και άλλοι αναξιοπαθούντες. Όλοι όσοι είναι εκεί ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του σουνιτικού Ισλάμ.
Εάν προχωρήσει η επιχείρηση, και όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών, ένα μεγάλο μέρος των Σύρων που βρίσκονται εκεί θα προσπαθήσει να διαφύγει στην Τουρκία και μετά προς την Ελλάδα σε αναζήτηση ευρωπαϊκού προορισμού. Η ελληνική Κυβέρνηση, όπως και σε όλες τις άλλες προσφυγικές κρίσεις και κρίσεις άμυνας και ασφάλειας κοιμάται ύπνο βαθύ.
Και τώρα ποιά είναι η φαεινή ιδέα που συζητούν με την Κομισιόν;
Κρατηθείτε: Εάν προκύψει νέο προσφυγικό κύμα στα νησιά του Αιγαίου από το Ίντλιμπ, να μεταφέρουν στην ηπειρωτική Ελλάδα όσους πρόσφυγες είναι στη Μόρια και τα άλλα hotspots, ώστε να αδειάσει χώρος για τους νέους πρόσφυγες.
Όχι μόνο δηλαδή δεν θα μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή την Τουρκία όσοι πρόσφυγες είναι σήμερα στα νησιά, αλλά θα τους φέρουν στην ενδοχώρα για να γεμίσουν τα νησιά του Αιγαίου ισλαμιστές και τζιχαντιστές.
Δεν έχω λόγια για να χαρακτηρίσω αυτό το έγκλημα που προετοιμάζεται με τη συνεργασία της ελληνικής Κυβέρνησης.

ViaDiplomacy Newsroom