Γκουτέρες: Πρέπει να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ

Την ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ σε κάθε γωνιά του κόσμου, προτάσσει σε μήνυμά του για τη σημερινή Ημέρα Ηνωμένων Εθνών, ο γενικός γραμματέας του, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, σήμερα o Οργανισμός δοκιμάζεται όπως ποτέ άλλοτε. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει πως τα Ηνωμένα Έθνη φτιάχτηκαν για εποχές όπως η σημερινή. «Δίνοντας μια ευκαιρία στην ειρήνη και τερματίζοντας τις συγκρούσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, το μέλλον και την παγκόσμια πρόοδο. Καταβάλλοντας προσπάθειες για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και τη σωτηρία των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Προστατεύοντας τον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου της διακοπής του εθισμού μας στα ορυκτά καύσιμα και ξεκινώντας την επανάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και εξισορροπώντας επιτέλους τις κλίμακες των ευκαιριών και της ελευθερίας για τις γυναίκες και τα κορίτσια και διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους».

Καταληκτικά, ο Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει έκκληση ότι καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα του ΟΗΕ, «να ανανεώσουμε την ελπίδα και την πεποίθησή μας για το τι μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα όταν εργαζόμαστε ενωμένοι, με παγκόσμια αλληλεγγύη».

ViaDiplomacy Newsroom