H Gündem προαναγγέλει απαγωγές γκιουλενιστών στην Ελλάδα;

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπεκίρ Μποζντάγ για την απελευθέρωση και των υπολοίπων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών, αφού παρήλθε το δεκαοκτάμηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, είχαμε επισημάνει την  έντονη ανησυχία που πρέπει να προκαλέσουν και στην Ελλάδα οι  φήμες που ήδη διαρρέονται για ενδεχόμενη επιχείρηση απαγωγής όσον αφορά τους 8 τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και κατηγορούνται για ενεργή συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρ. Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου του 2016.

Οι δηλώσεις του κ. Μπεκίρ Μποζντάγ και της τουρκικής κυβέρνησης έβαλαν ευθέως κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου  ο οποίος και προέβη στην ακόλουθη δήλωση κατά την επίσκεψη διακεκριμένων προσώπων στην πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «SALAMIS STORM 2018», που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων(ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο:

«Ενημέρωσα τους ομολόγους μου, τον Σέρβο και τον Ρουμάνο, για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κατά παράβαση κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου, την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, αποφάσισε να απελευθερώσει. Το ίδιο θα κάνω και αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας σε δήλωσή του.

Τόνισε επίσης ότι «η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πώς δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε», δήλωσε εκ νέου ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχετικά με την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του  ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Με αξιοθαύμαστο συντονισμό, η μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής Gündem αναφέρεται στις οδηγίες που δίδονται από τους υπεύθυνους της FETO στα μέλη της που καταφεύγουν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις οποίες «πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι, να είναι ξυρισμένοι, να αποφεύγουν την εικόνα πρόσφυγα, να κάνουν χρήση  περούκας και με ακάλυπτο πρόσωπο κατά την μετακίνησή τους στην Ελλάδα, να μην κυκλοφορούν έξω πολύ, να μεταβούν στην Αθήνα εάν είναι δυνατόν, η Θεσσαλονίκη έχει μικρό αεροδρόμιο»

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η απειλή είναι έκδηλη για την ενδεχόμενη δραστηριότητα της ΜΙΤ με την Γκιουντέμ να αναλαμβάνει το ρόλο του «διαβιβαστή» προς πάσα κατεύθυνση και να απειλεί τους αντιπάλους του Ερντογάν  (ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ) προτρέποντάς τους να φορούν περούκα και να ντύνονται καλά.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.