Η Άγκυρα φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ΚΙΕΦ για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη

(σ.σ στην φωτογραφία ο ψευτομουφτής Ξάνθης με τους τρεις υποψηφίους βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ)

Κριτική στην Αθήνα, μέσω συνέντευξης της στο πρακτορείο Anadolu, ασκεί η επικεφαλής του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Σιγκντέμ Ασάφογλου, για το γεγονός ότι δεν συμβουλεύτηκε το κόμμα της για τον διορισμό μουφτήδων στη Θράκη.

Η Άγκυρα και το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, γνωρίζοντας πολύ καλά πως οι Έλληνες πολίτες στο σύνολο τους δεν γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στην Θράκη, φέρνουν στο προσκήνιο και πάλι το ΚΙΕΦ, για να στρέψουν την κοινή γνώμη από το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην Θράκη.

Σε ένα εύστοχο και αναλυτικό άρθρο που έγραψε ο γνωστός δικηγόρος από την Ξάνθη, Στέργιος Γιαλάογλου, αποδόμησε όχι μόνο το ΚΙΕΦ, αλλά κατέδειξε όλα όσα έχει κάνει η Ελληνική Πολιτεία προς τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης.Το άρθρο αναδεικνύει και κάτι ακόμη, για την Άγκυρα και το Τουρκικό Προξενείο, ο μεγάλος αντίπαλος τους στην Θράκη δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες Μουσουλμάνοι οι οποίοι καρπώνονται όλα τα αγαθά της ισοπολιτείας και τις ελευθερίες μιας σύγχρονης δημοκρατίας.

Σε κάθε εκλογές ανακαλύπτουν την παρέμβαση της Άγκυρας

Στην Αθήνα σε κάθε εκλογές ανακαλύπτουν την παρέμβαση της Τουρκίας, και η Άγκυρα έδωσε την αφορμή ακόμα μια φορά με την συνέντευξη της  επικεφαλής του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Σιγκντέμ Ασάφογλου.

Όμως η παρέμβαση της Άγκυρας είναι διαρκής και καθημερινή. Με τις Παράλληλες Δομές του Ελληνικού Κράτους στην Θράκη, τους ψευτομουφτήδες, ασκούν πολιτική, εκφοβίζουν τους πολίτες και δημιουργούν τις συνθήκες για εξελίξεις.

Στην Ξάνθη ο ψευτομουφτής, Αχμέτ Μετέ, ενώ είχε τεθεί στο περιθώριο μετά από καταδικαστικές αποφάσεις για την δράση του, στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τώρα στις εθνικές, έχει καταστεί βασικός παράγοντας εξελίξεων. Στον Δήμο Ξάνθης εκλέχτηκε χριστιανός δήμαρχος ο οποίος είχε ζητήσει την βοήθεια του, ενώ για τις βουλευτικές, σε κάθε κόμμα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) έχει βάλει στα ψηφοδέλτια δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι πιστοί στην Άγκυρα …και τις σημαίες της Δυτικής Θράκης.

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία ελπίδα της Θράκης για ισχυρή εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο

Η εκλογή των δύο είναι βέβαιη (ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ) ενώ αν πάρει έδρα και το ΚΙΝΑΛ στο νομό, τότε το τουρκικό προξενείο και ο Αχμέτ Μετέ, στην Ξάνθη θα έχουν εκλέξει τρεις βουλευτές και έναν Δήμαρχο.

Η πολιτική των κομμάτων

Βλέποντας τα ψηφοδέλτια στους δύο νομούς, Ξάνθη Ροδόπη, θα έλεγε κανείς ότι τα κόμματα είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Τουρκικό Προξενείο και κάνουν κατά γράμμα δεκτές τις απαιτήσεις του για τα ψηφοδέλτια.

Στην Ξάνθη τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο για το κόμμα της Πειραιώς. Η ΝΟΔΕ Ξάνθης δημιούργησε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο φαίνεται να είναι κομμένο και ραμμένο ώστε το κόμμα να βγάλει πρώτο βουλευτή τον Μουσουλμάνο υποψήφιο, άνθρωπο του ψευτομουφτή. Ένα αδύναμο ψηφοδέλτιο από υποψήφιους βουλευτές που δεν ξέρουν ούτε που βρίσκεται η βουλή των Ελλήνων στον χάρτη και χωρίς να καμιά ουσιαστική επιρροή.

Ο Δημήτρης Σαλτούρος, ένας από τους χριστιανούς υποψηφίους, φαίνεται να είναι απελπιστικά μόνος απέναντι στον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου, αφού οι δύο άλλοι συνυποψήφιοι του το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι η οικογενειακή ιστορία και η ικανότητα στην ιατρική.

Τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά στο νομό αν ο πρώην υπουργός , Αλέκος Κοντός, δεν παραιτείτο από υποψήφιος βουλευτής. Ο έμπειρος πολιτικός αποχώρησε ξαφνικά από την κούρσα, λίγες ώρες μετά την επιλογή του μουσουλμάνου υποψηφίου από την ΝΟΔΕ Ξάνθης, ο οποίος για την ιστορία, συμμετείχε στις εκλογές του 2004 παίρνοντας 7000 ψήφους με την Νέα Δημοκρατία (ο Αλέκος Κοντός είχε πάρει 14000) ενώ το 2012 συμμετείχε με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

 

ViaDiplomacy Newsroom