Η Αλγερία πρόθυμη να φιλοξενήσει έναν «διάλογο» ανάμεσα σε όλες τις πλευρές της Λιβύης

Ο πρόεδρος της Αλγερίας πρότεινε να φιλοξενήσει έναν «διάλογο» ανάμεσα σε όλες τις πλευρές της Λιβύης για την προώθηση των διαπραγματεύσεων με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Η Αλγερία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον επιδιωκόμενο διάλογο ανάμεσα στους λίβυους αδελφούς», δήλωσε ο Αμπντελαματζίντ Τεμπούν κατά την διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Καλούμεθα να συντάξουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη , ο οποίος θα είναι δεσμευτικός για τις πλευρές, με στόχο την σταθεροποίηση της εκεχειρίας, την διακοπή της τροφοδοσίας των πλευρών με όπλα ώστε να απομακρυνθεί το φάσμα του πολέμου από ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας μίλησε επίσης για την ανάγκη «ενθάρρυνσης των λιβυκών πλευρών να καθήσουν γύρω από το τραπέζι για να επιλύσουν την κρίση μέσω του διαλόγου και ειρηνικών τρόπων και να αποφύγουν παρεκτροπές με καταστροφικές συνέπειες».

Οι συμμετέχοντες στην διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου δεσμεύθηκαν να τηρήσουν το εμπάργκο όπλων και να σταματήσουν κάθε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης για την ειρήνευση στην χώρα που πλήττεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

ViaDiplomacy Newsroom