Η αντίδραση του Υπουργού Άμυνας που θα έπρεπε να υιοθετηθεί

Πριν καλά καλά αποχωρήσουν τα Τουρκικά μαχητικά που βρέθηκαν κοντά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Υπουργό Άμυνας, το διαδίκτυο γέμισε με τίτλους ιστοσελίδων που παρέπεμπαν σε πολεμικό επεισόδιο. Πολλοί από αυτούς μάλιστα έφτασαν σε σημείο να μιλήσουν, όπως πάντα, για παράδοση κυριαρχίας.

Πιο ψύχραιμος ήταν ο Υπουργός Άμυνας, και ορθώς, ο οποίος ανέφερε για το περιστατικό «οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτήν την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι.»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως έχει γράψει το «Viadiplomacy» είναι ο υπουργός άμυνας που χρειάζεται αυτή την στιγμή η χώρα. Δεν ντύνεται σαν βατραχάνθρωπος και δεν παίρνει από την αξία των στελεχών, δεν «φωνάζει» για να δείξει ότι κάνει θόρυβο, αλλά κυρίως είναι πατριώτης που στάση του πρέπει να εμπνέει σιγουριά ως πολιτικός προϊστάμενος του στρατεύματος.

Βέβαια πολλοί θα ήθελαν, όπως είχαν συνηθίσει εξάλλου, να απειλεί με πολέμους και βυθίσεις, αλλά ευτυχώς για την χώρα, δεν είναι έτσι

ViaDiplomacy Newsroom