Η Energean στρέφει το ενδιαφέρον της στην Μεσόγειο – Θα επηρεαστεί η Καβάλα;

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 10 από την ExxonMobil, η Energean με ένα twwet ανέφερε, “Η ανακάλυψη φυσικού αερίου “Γλαύκος” στην Κύπρο είναι θετική και ενισχύει τη στρατηγική της Energean να επικεντρωθεί στη Μεσόγειο και να οικοδομήσει στρατηγικές υποδομές”

Στο ίδιο tweet η εταιρεία δημοσίευσε έναν χάρτη με τις δραστηριότητες της, χάρτης ο οποίος ουσιαστικά αποδεικνύει ότι η εταιρεία είναι από τους βασικούς παράγοντες στην περιοχή. Η ανάδειξη του σε Στρατηγικό όμως, όπως και η ίδια αναφέρει, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες .

Θα χάσει η Καβάλα από την στροφή προς την Ανατολική Μεσόγειο

Η Energean, και με την βοήθεια των Αμερικανών, όχι μόνο έσωσε από το κλείσιμο την παραγωγή στον Πρίνο, αλλά τον έκανε κερδοφόρο και αποδοτικό. Αυτό μάλιστα συνέβη και σε μια περίοδο οριακή σε σχέση με τις τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς.

Ο Πρίνος όπως και τα Λιπάσματα Νέας Καρβάλης, είναι επιχειρήσεις όπου λειτουργούν και για εθνικούς λόγους, δεν είναι μόνο επιχειρείν.

Η “στροφή” της Energean προς την Μεσόγειο και το φυσικό αέριο, μόνο κέρδος μπορεί να φέρει στην Καβάλα και γενικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η εταιρεία , και σύμφωνα με τα σχέδια της, θα πρωταγωνιστήσει στα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πέρα από βέβαιο, πως τα συμφέροντα της όσο αφορά την Διαφοροποίηση της Ενέργειας για την Ευρώπη, θα επιφέρει και δραστηριότητα στην περιοχή.

ViaDiplomacy Newsroom