Η Γερμανία ενισχύει την προστασία των συνόρων με την Πολωνία


Η Γερμανία θα ενισχύσει την προστασία των γερμανο-πολωνικών συνόρων. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, όπως γράφει η DW.

Ο Ζεεχόφερ είπε ότι οκτώ επιπλέον αστυνομικές μονάδες έχουν ήδη σταλεί σε περιοχές που συνορεύουν με την Πολωνία. Ο Υπουργός τόνισε ότι, εάν χρειαστεί, ο έλεγχος της συνοριακής γραμμής που διέρχεται από τα δάση θα ενισχυθεί περαιτέρω. Ενέκρινε επίσης την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας.

Ο Ζεεχόφερ σημείωσε ότι ο τρέχων έλεγχος στα σύνορα με την Αυστρία θα παραταθεί για άλλους έξι μήνες, για το οποίο η Γερμανία έχει ενημερώσει τις Βρυξέλλες.

«Εάν η κατάσταση στα γερμανο-πολωνικά σύνορα δεν εκτονωθεί, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εισαγωγής παρόμοιων μέτρων, συντονίζοντάς τα με την Πολωνία και τις αρχές του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου», δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ.

Σημειώστε ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη Γερμανία μέσω των συνόρων με την Πολωνία έχει αυξηθεί σημαντικά τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, τον Αύγουστο βρέθηκαν 713 άτομα να φτάνουν παράνομα στη Γερμανία στα γερμανο-πολωνικά σύνορα, εκ των οποίων τα 474 έφτασαν μέσω Λευκορωσίας. Τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των παράνομων εισόδων μέσω της Πολωνίας αυξήθηκε σε 2.323 άτομα, εκ των οποίων τα 1903 πέρασαν από τη Λευκορωσία.

ViaDiplomacy Newsroom