Η Γερμανική Διπλωματία στον Έβρο;

Την παρουσία του στον Έβρο δήλωσε το πρωί της Κυριακής το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες μάλιστα που επιλέχθηκαν καταδεικνύουν γαλήνη και ηρεμία, την ίδια ώρα που στα ελληνοτουρκικά σύνορα τα τελευταία 24ωρα, η Ελλάδα βιώνει τις κρισιμότερες ώρες στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Η Γερμανία προφανώς και επιλέγει να δείξει πως είναι παρούσα στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να “πουλήσει” αγάπη στην Ελλάδα, τη στιγμή που έχει ήδη πάρει θέση αναφορικά με το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, αφού επέλεξε να στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί και αναμένει ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό θα τηρηθεί», δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και τόνισε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Το ίδιο δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, και το υπουργείο Εξωτερικών. Από την πλευρά της η υπουργός ‘Αμυνας ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ που ζήτησε από την Δύση να κάνει περισσότερα για την κατάσταση στην Συρία: «Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ πρέπει από κοινού να αυξήσουν την πίεση προς τον ‘Ασαντ και τον Πούτιν, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για πολιτικές συνομιλίες και τερματισμό του φοβερού πολέμου στην Συρία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κραμπ-Καρενμπάουερ, τονίζοντας παράλληλα πως η τρομερή ανθρωπιστική κατάσταση πλήττει τους πάντες.

Τέλος ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς τάχθηκε κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής λύσης της κρίσης στην Συρία και σημείωσε ότι ένας πιθανός δρόμος θα μπορούσε να είναι οι συνομιλίες μεταξύ της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.