Η Κυβέρνηση “βάζει” τις μεταρρυθμίσεις, οι “Οκτώ” τα χρήματα και στο βάθος η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου…

Στην κατεύθυνση της υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου «κινείται» το κοινό ανακοινωθέν των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης για την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Μάλιστα στο κείμενο που εκδόθηκε στις 03:30 ώρα Ελλάδος αποτυπώνεται η δέσμευση για επιτάχυνση του έργου και ολοκλήρωσής του το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, όπως επισημαίνεται σε αυτό την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα έχει η Ελλάδα, η οποία τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να παρουσιάσει έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων δεσμεύσεων.

Το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος έχει ως εξής:

Είμαστε σε πλήρη διάθεση τήρησης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου του 2015.

Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε όλοι να επιταχύνουμε τη δουλειά και να ολοκληρώσουμε το γρηγορότερο δυνατόν.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν μία πλήρη λίστα τις επόμενες μέρες.

Επιβεβαιώνουμε την πρακτική συμφωνία κατά την διαδικασία: Η πολιτική συζήτηση γίνεται στις Βρυξέλλες. Η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων γίνεται στην Αθήνα.

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν.

dilosi-ee-ellasda

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.