Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας -Θράκης αγνοεί τα συμφέροντα της χώρας

Τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα βρέθηκε ο σύμβουλος του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας αναπτυξιακής χρηματοδότησης DFC (Development Finance Corporation), κ. Caleb McCarry. Μαζί του ήταν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη,  κ. Greg Pfleger, και ο Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Chip Laitinen.

Η επίσκεψη δεν δημοσιοποιήθηκε από την Αμερικανική Πρεσβεία και αυτό έχει την σημασία του. Οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του οργανισμού λιμένος Αλεξανδρούπολης και τον πρόεδρο του ίδιου οργανισμού στην Καβάλα. Αυτές οι συναντήσεις ουσιαστικά καταδεικνύουν και τον λόγο,ουσιαστικό,της επίσκεψης και την έναρξη σημαντικών εξελίξεων για τα λιμάνια της περιοχής.

Την ίδια μέρα έγιναν όμως συναντήσεις με τον περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Στις συναντήσεις πιθανόν να μην συζητήθηκε τίποτε ουσιαστικό και να ήταν στα πλαίσια της επικοινωνίας για τις σχετικές φωτογραφίες.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Αμερικανοί, και είναι βέβαιο αυτό, είναι ότι η συγκεκριμένη Περιφέρεια είναι πιο θετική στις υποσχέσεις των Ρώσων για ανάπτυξη του τουρισμού,παρά για τις έργα και την πολιτική των Αμερικανών που επηρεάζουν την περιοχή.

Στην Θράκη, και την “Καζαμπλάνκα” της Ανατολικής Ευρώπης, της Αλεξανδρούπολης, η Ρωσία κάνει εντυπωσιακή επάνοδο και οι υποσχέσεις και προθέσεις των ανθρώπων της στην περιοχή, έχουν επηρεάσει στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είναι απόλυτος ότι το μέλλον της δικής του Περιφέρειας είναι στον τουρισμό, ειδικά από αυτόν της Ρωσίας

ViaDiplomacy Newsroom