Οι πολίτες της Λέσβου είναι οι πρώτοι που λαμβάνουν το βραβείο John McCain

Οι πολίτες της Λέσβου είναι οι πρώτοι που έλαβαν το βραβείο John McCain σε αναγνώριση της φιλοξενίας τους στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί

Το επίσημο βραβείο John McCain για την ηγεσία στη δημόσια διοίκηση παρουσιάστηκε στο 10ο ετήσιο φόρουμ διεθνούς ασφάλειας Halifax, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 στο Halifax της Νέας Σκωτίας.

Ο νικητής του βραβείου ανακοινώθηκε από την Cindy McCain, σύζυγο του τελευταίου γερουσιαστή John S. McCain.

“Πρώτα απ ‘όλα, ο John McCain ήταν πρωταθλητής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Υποστηρίζοντας τη δυσχερή κατάσταση των ανήμπορων ανδρών, γυναικών και παιδιών είναι ένας λόγος που ο σύζυγός μου πολέμησε για κάθε μέρα της ζωής του “, δήλωσε η Cindy McCain

“Απονέμοντας αυτό το βραβείο στον Λαό της Λέσβου, αναγνωρίζουμε τις θυσίες που έχουν κάνει πολλοί απλοί άνθρωποι για να φέρουν την ασφάλεια, την άνεση και την ελπίδα στους πρόσφυγες. Επιθυμία είναι αυτό το βραβείο θα χρησιμεύσει επίσης για να εμπνεύσει και άλλους, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στον κόσμο, να υποστηρίξουν το σωστό “, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ ότι το βραβείο είναι «διεθνής αναγνώριση της θυσίας, του θάρρους και της πραγματικής αλληλεγγύης του λαού της Λέσβου που έπληξε τη διεθνή κοινότητα με τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν στην άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση του 2015 . ”

Ο Γαληνός πρόσθεσε ότι το βραβείο δεν είναι μόνο για τους κατοίκους του νησιού, αλλά αντανακλά τη στάση όλων των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες.

 

ViaDiplomacy Newsroom