Η πρόταση Βερολίνου για «ζώνη ασφαλείας» στην Συρία έφερε εκνευρισμό στην συμμαχία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας δήλωσε πως η Γερμανία έγινε αποδέκτης ερωτήσεων και κάποιου εκνευρισμού από συμμάχους της μετά την πρόταση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Η υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ – που είναι επίσης επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ – είπε πως η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να εμπλέκει την Τουρκία και τη Ρωσία. Είπε ότι πρέπει να προστατεύει τους εκτοπισθέντες αμάχους και να διασφαλίζει ότι θα συνεχιστεί η μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος – είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνο προτείνει μια στρατιωτική αποστολή στη Μέση Ανατολή.

«Από χθες, μετά την πρόταση της επικεφαλής του CDU, δεχθήκαμε ορισμένες ερωτήσεις από τους συμμάχους μας και υπάρχει κάποιος –αυτό είναι αδιαμφισβήτητο– εκνευρισμός μεταξύ των εταίρων μας», είπε ο Μάας, ο οποίος προσέθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των εταίρων για τη δημιουργία μιας τέτοιας διεθνώς ελεγχόμενης ζώνης ασφαλείας.

ViaDiplomacy Newsroom