Η πρώτη δορυφορική φωτογραφία με τα τέσσερα ρωσικά Su-30SM στη Συρία

Μετά την αρχική φωτογραφία όπου ένα ρωσικό Su-30SM φαίνεται να προσγειώνεται σε μια συριακή βάση η εταιρεία επεξεργασίας δορυφορικών φωτογραφιών AllSource Analysis δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία από το την αεροπορική βάση στην Λαττάκεια όπου ξεκάθαρα παρουσιάζονται τα τέσσερα ρωσικά μαχητικά σταθμευμένα σε σειρά.

Αν και η διατύπωση ότι τα ρωσικά αεροσκάφη είναι τύπου Su-27 είναι λανθασμένη αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την σημασία της ρωσικής πρωτοβουλίας να σταλούν στη Συρία τέσσαρα αεροσκάφη πολλαπλών αποστολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι τα αεροσκάφη προήλθαν από την αεροπορική βάση Belbek της Κριμαίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν ήδη ξεκινήσει να περιπολούν στην περιοχή με τις συνομιλίες των Ρώσων πιλότων να έχουν ήδη καταγραφεί από τις δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης.

Παρλάλληλα νεα φωτογραφία από το λιμάνι της Tartus επιβεβαιώνει τη στρατιωτική ετοιμότητα των Ρώσων Πεζοναυτών οι οποίοι φαίνονται να ασκούνται στο χειρισμό όλμων.

russian tartus

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.