Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις τακτικής πυρηνικής επίθεσης

Μετά την απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για να διατηρήσει τον έλεγχο στα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός αποφάσισε να κάνει πρόβα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων. Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν τακτικές ασκήσεις πυραυλικών σχηματισμών του Στόλου της Βαλτικής με τη χρήση συγκροτημάτων Iskander-M στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων αυτών με πυρηνική κεφαλή, τα Iskander «θα πραγματοποιήσουν αρκετές σειρές ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων σε κρίσιμους στόχους ενός εικονικού εχθρού», αναφέρει το Interfax επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της BF.

Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν ασκήσεις τακτικής πτήσης (LTU) της ναυτικής αεροπορίας στη Βαλτική Θάλασσα, κατά τις οποίες τα πληρώματα των Su-24, Su-30SM, Su-30SM2 και Su-27 θα πρέπει να εκπονήσουν πλήγματα κατά πυραύλους κρουζ και στρατηγικά βομβαρδιστικά ενός εικονικού εχθρού, καθώς και «βρίσκουν και παρακολουθούν» τα υποβρύχιά του.

ViaDiplomacy Newsroom