Η Σαουδική Αραβία θα μετατρέψει 4.000 εργοστάσια για χρήση τεχνολογίας 4IR

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ανταγωνιστικό βιομηχανικό τομέα μετατρέποντας 4.000 εργοστάσια για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, 4IR.

Η νέα στρατηγική του κλάδου θα επικεντρωθεί στην αύξηση των τοπικών εισροών, καθώς και στην υιοθέτηση τεχνολογιών 4IR, είπε ο υπουργός Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων Bandar Alkhorayef σε συνέδριο για την έναρξη στρατηγικής ανάπτυξης στρατιωτικού ανθρώπινου δυναμικού στο Ριάντ. 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τέσσερις συγκεκριμένες τεχνολογίες: Internet υψηλής ταχύτητας για κινητά, τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματοποίηση, χρήση αναλυτικών στοιχείων μεγάλων δεδομένων και τεχνολογία cloud.

Θα δημιουργηθεί επίσης ένα Βιομηχανικό Ταμείο, με ένα σαφές πρόγραμμα που θα βοηθά τους επενδυτές στον κλάδο να στραφούν προς τις τεχνολογίες 4IR με τη βοήθεια δανείων με ευνοϊκούς όρους, πρόσθεσε ο Alkhorayef.

Η Σαουδική Αρχή Βιομηχανικών Πόλεων και Τεχνολογικών Ζωνών, MODON, εργάζεται επίσης για να μετατρέψει 100 εργοστάσια σε μοντέλα που μπορούν να μιμηθούν άλλοι. 

Οι νέες τεχνολογίες είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της μετατροπής του κλάδου σε τοπικό εργατικό δυναμικό, πρόσθεσε, κατά την έναρξη της στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού από τη Γενική Αρχή Στρατιωτικών Βιομηχανιών, GAMI.

«Τα προνόμια που υπάρχουν σήμερα υπήρχαν στο παρελθόν, είτε σε επίπεδο υποδομών, χρηματοδότησης είτε άλλων, αλλά η διαφορά σήμερα είναι ότι αυτά τα προνόμια ενεργοποιήθηκαν με τη θέσπιση της απαραίτητης νομοθεσίας», είπε.

Η βιομηχανική στρατηγική του Βασιλείου στοχεύει στη μετατόπιση από την εξάρτηση από φθηνούς εργάτες στην εστίαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας.

«Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε την ύπαρξη ευκαιριών εργασίας που ταιριάζουν με τις ικανότητες. Και επίσης να εργαστούμε για την αύξηση των ανθρώπινων ικανοτήτων για να ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες», είπε.

(πηγή: arabnews)

ViaDiplomacy Newsroom