Η σημασία των επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Θράκη

Τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανίων.

Θα ήταν η 5η κατά σειρά επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Θράκη σε ένα διάστημα μόλις 7 μηνών. Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις του στην Αλεξανδρούπολη στις 14 Μαϊου για τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης, και 6 Δεκεμβρίου στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άγημα της Προεδρικής Φρουράς βρέθηκαν στην Ξάνθη για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης, ενώ στις 24 Νοεμβρίου ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε και πάλι στην Ξάνθη στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι επισκέψεις αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και αυτή που αναβλήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, έχουν άμεση σχέση με τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και την πίεση που πρόκειται να ασκήσει το επόμενο διάστημα στην Θράκη η Άγκυρα μέσω των “αντιπροσώπων” της.

Οι μουσουλμάνοι στην Θράκη το επόμενο διάστημα θα πιεστούν από την Παράλληλη Δομή των Παραμουφτήδων , οι οποίοι μέσα από το κήρυγμα τους στα τζαμιά δεν θα επιδιώξουν να φανατίσουν τους μουσουλμάνους εναντίον της Ελλάδας, αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον, αλλά να τους τρομοκρατήσουν.

Εδώ είναι που η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα τους, και οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας εντάσσονται σε ένα σχέδιο που ήδη υλοποιείται.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.