Η Θράκη – Η αμερικανική διπλωματία συνομιλεί με τους νόμιμους μουφτήδες και υποψήφιοι δήμαρχοι με τους παράνομους

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης, αρμόδιος για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ. Κατά την παραμονή έκανε σημαντικές δηλώσεις με κορυφαία αυτή για την Θεολογική σχολή της Χάλκης και την επαναλειτουργία της.

«Στηρίζουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και το κάνουμε εδώ και καιρό. Πρέπει να επαναλειτουργήσει κι έπρεπε αυτό να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν. Και είναι πραγματικά καιρός, η τουρκική κυβέρνηση να το επιτρέψει να συμβεί. Δεν υπάρχουν πραγματικά δικαιολογίες, γιατί να μην συμβεί αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης

Διαβάστε επίσης: Θράκη – Ανεξέλεγκτη η παρέμβαση της Τουρκίας στις Δημοτικές Εκλογές

Πριν την άφιξη του Σαμ Μπράουνμπακ, είχε προηγηθεί ένα tweet του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Πατριαρχείο

Ο Σαμ Μπράουνμπακ, εκτός από τις συναντήσεις με τους ιερείς της χώρας, συναντήθηκε και με τους νόμιμους μουφτήδες της Θράκης, μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία η οποία καταδεικνύει και την στάση της Αμερικανικής Διπλωματίας σε σχέση με την παρέμβαση της Τουρκίας μέσω των παράλληλων δομών στην Θράκη, και συγκεκριμένα τους ψευτομουφτήδες.

Διαβάστε επίσης: Μειονοτικό κόμμα – Μετέωρο βήμα στο παρελθόν

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο άρθρο το Viadiplomacy, υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ξάνθη, επισκέπτονται τον ψευτομουφτή για πολιτική συναλλαγή νομιμοποιώντας ουσιαστικά μια Παράλληλη Δομή της Ελληνικής Πολιτείας.

Μάλιστα, στην Ξάνθη έχουν έρθει σε τέτοια εξάρτηση από τους ψήφους που ελέγχει ο ψευτομουφτής, που μερικοί από αυτούς “υποχρεώθηκαν” να μην παραβρεθούν σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Αρμενίων.

 

ViaDiplomacy Newsroom