Η Τουρκία για ακόμα μια φορά θα κάνει αυτό που ξέρει, θα εκβιάσει και θα αποχωρήσει

Ακούγονται όλα τόσα «τρομακτικά», τόσο «απειλητικά», όμως για ακόμη μια φορά δεν πρόκειται για τίποτε άλλο πέρα από την προσπάθεια της Τουρκίας να εκβιάσει και να κερδίσει σε έναν δήθεν συμβιβασμό που οι άλλοι θα την σύρουν.

Στο τέλος, θα πάρει αυτό που θέλει, και σε ότι διεκδικεί μέχρι σήμερα, τίποτε από αυτά με βάσει το Διεθνές Δίκαιο δεν δικαιούται. Τι είναι μερικά εκατομμύρια δολάρια που στοίχισε το Fatih την στιγμή που δεν μπορεί να τρυπήσει ούτε για θαλασσινό νερό, τι είναι ακόμα 2 δις δολάρια για τους S-400 όπου θα αποθηκεύσει αν χρειαστεί, μπροστά στο κέρδος της ζώνης στην Συρία, μπροστά στο ειδικό καθεστώς της νήσου Στρογγύλης (τους είναι αδιάφορο το Καστελόριζο), και τι είναι μπροστά στην Ισλαμοποίηση της Θράκης.

Οι Τούρκοι θα κάνουν ότι έκαναν το 1987 και το 1996, θα πάνε στα άκρα, θα δούνε μέχρι που δεν θα απομονωθούν και θα αποχωρήσουν. Δεν το έκαναν το 1974 σε μια προκαθορισμένη εξέλιξη.

Βέβαια, να μην αποκλείσουμε και μια «ανεξέλεγκτη» κατάσταση, ένα προληπτικό πλήγμα της Ελλάδας πάνω στις πολλές αφορμές που δίνει η Τουρκία, ένα πλήγμα όπου η χώρα θα αποδείξει στους συμμάχους και στις εταιρείες, ότι στην Ανατολική Μεσόγειο  είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της

Via Diplomacy