Η Τουρκία καλεί την ΕΕ να τηρήσει τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ να συμμορφωθούν με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το ζήτημα των Συριακών προσφύγων, είπε μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚ το πρωί της Τετάρτης στην Άγκυρα.

“Καλούμε, συγκεκριμένα, την Ελλάδα και όλες τις χώρες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στο έδαφός τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί την Ελλάδα για ακόμα μια φορά, προβάλλοντας μια φωτογραφία που απεικονίζει την βοήθεια που επεκτάθηκε στον ελληνικό λαό, ο οποίος διέφυγε από τις ναζιστικές επιθέσεις και κατέφυγε στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Ένα από τα Ελληνικής καταγωγής αγόρια ή κορίτσια σε αυτή τη φωτογραφία είναι ίσως ο παππούς ή η γιαγιά του Πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Ένας Έλληνας, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχτεί πρόσφυγες στη χώρα του […], μην ξεχνάμε ότι μια μέρα θα μπορούσε να είναι σε μια κατάσταση στην οποία επιδιώκει συμπόνια”, πρόσθεσε.

 

 

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.