Η Τουρκία κάλεσε τον Αλ Σαράτζ και υποστηρίζει πως δεν θα κάνει καμία υποχώρηση στην Αν.Μεσόγειο

Την ώρα που η Τουρκία διατηρεί τους υψηλούς τόνους στην Ανατολική Μεσόγειο προβάλλοντας διεκδικήσεις από την Κύπρο μέχρι την Λιβύη, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στην Άγκυρα, με το κείμενο των αποφάσεων στέλνει μηνύματα για την ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξετάστηκαν όλες οι ενέργειες όλων όσων εργάζονται εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Οι εργασίες μας για την προάσπιση των συμφερόντων μας θα συνεχιστούν στους αιθέρες, στην θάλασσα και στην ξηρά, χωρίς καμία υποχώρηση».

Επιπλέον, το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά από συνεδρίαση 3,5 ωρών ανακοίνωσε πως «θα συνεχιστεί η στήριξη στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και θα συνεχιστεί η στρατιωτική συνεργασία και πως η Τουρκία θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις που εναντιώνονται στην κυβέρνηση». Τονίζεται πως μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης, έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ Μουσταφά Αλ Σαράτζ, θα επισκεφθεί την Άγκυρα για να έχει διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.