Η Βουλγαρία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τον αγωγό Balkan Stream έως το τέλος του έτους

Την πεποίθηση πως ο αγωγός φυσικού αερίου Balkan Stream θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020 εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Πρόκειται ουσιαστικά για την επέκταση του αγωγού TurkStream.

Πέρυσι, η Βουλγαρία υπέγραψε σύμβαση 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ με τον Όμιλο Arkad στη Σαουδική Αραβία για την κατασκευή αγωγού 474 χιλιομέτρων που ονομάζεται Balkan Stream, ο οποίος θα μεταφέρει κυρίως φυσικό αέριο. Ρωσία προς Σερβία, στα βουλγαρικά σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε με τον όμιλο Αrkad, ο Balkan Stream επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία ήδη από το 2020. Ωστόσο, η καραντίνα που επιβλήθηκε από την πανδημία κορονοϊού καθυστέρησε τις κατασκευαστικές εργασίες. “Ας ελπίσουμε ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει τελειώσει”, δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ μετά την επίσκεψή του στον αγωγό φυσικού αερίου με τον Πρόεδρο της Σερβίας, τον πρώτο ξένο ηγέτη που επισκέφθηκε τη Βουλγαρία μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

“Παρά τις καθυστερήσεις των δύο ή τριών μηνών, ελπίζουμε να τηρήσουμε την προθεσμία και να ολοκληρώσουμε τον αγωγό μέχρι το τέλος του έτους”, πρόσθεσε ο Μπορίσοφ. Επιπλέον, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ο Balkan Stream θα μπορούσε να μεταφέρει περίπου 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.