Η Ζώνη Ασφαλείας θα είναι το Χαλιφάτο του Ερντογάν

Στην Βόρεια Συρία αυτή την στιγμή γίνεται η τελευταία μετακίνηση πληθυσμού στην Μέση Ανατολή. Και αν στις προηγούμενες η μετακίνηση αυτή αφορούσε ήταν Θρησκευτική κυρίως ανάμεσα στους Μουσουλμάνους, αλλά και αφανισμός του Χριστιανικού στοιχείου, η Τουρκία με την ανοχή των ΗΠΑ, Ρωσίας, Συρίας και παρατηρητές τον υπόλοιπο κόσμο, κάνει μια Εθνολογική μετακίνηση.

Η Ζώνη Ασφαλείας που επιδιώκει η Τουρκία ( η οποία θα τις αποφέρει και οικονομικό όφελος) ουσιαστικά θα παραδοθεί σε αυτούς που δεν έχουν έχουν πατρίδα σήμερα στην περιοχή, στους Τζιχαντιστές και τους Σύρους αντιπάλους του Άσαντ.

Είναι και αυτοί που για ακόμη μια φορά πολεμούν για λογαριασμό της Τουρκίας, η οποία ανακοίνωσε τον πρώτο της νεκρό στρατιώτη αλλά όχι τους δεκάδες μισθοφόρους τους που έχουν σκοτωθεί τα προηγούμενα 24ωρα.

Αυτή η Ζώνη Ασφαλείας θα αποτελέσει το “κλουβί” για τους χιλιάδες “βετεράνους” Τζιχαντιστές και μαχητές του FSA, τους οποίους δεν θέλει κανείς στην επικράτεια τους. Η Τουρκία δεν παίρνει το βάθος της Ζώνης που θέλει (40 χιλιόμετρα) και όπως φαίνεται θα συμβιβαστεί με τα 15-20 που έχει συμφωνήσει ήδη με τις ΗΠΑ -Ρωσία-Συρία.

ViaDiplomacy Newsroom