Ιερώνυμος: Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιος Leonardo Sandri, σύμφωνα με το ecclesia.gr

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «έχουμε την απαίτηση να μας πουν που ακριβώς είναι τα σύνορα και αν είναι υποχρεωμένα όλα τα κράτη να φυλάνε τα σύνορα. Μάλιστα, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι πρόσφυγες βρίσκουν φραγμούς και δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ σχετικά με την Ευρώπη έθεσε το ερώτημα «αν είναι αυτή που ήθελαν οι δημιουργοί της.

Ο Καρδινάλιος μίλησε για την συνεργασία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και για τη φιλανθρωπική δράστη της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων σημείωσε πως είναι λυπηρό η Εκκλησία να χρησιμοποιείται στα χέρια των πολιτικών ως εργαλείο όταν την χρειάζονται, ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του με αφορμή τα προβλήματα της εποχής και τις δυσκολίες ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «να μας δώσει ο Θεός δύναμη και να μας βγάλει τον εγωισμό».

ViaDiplomacy Newsroom