Η ΙΚΕΑ επεκτείνεται στη Σερβία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Via Diplomacy  η σουηδική εταιρεία Ikea επέλεξε τη Σερβία ως περιφερειακό κέντρο των δραστηριοτήτων και για αυτό τον λόγο στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της εταιρείας προβλέπεται η υλοποίηση επενδύσεων καθώς προβλέπεται η  κατασκευή 5 εμπορικών κέντρων ( 2 στο Βελιγράδι, Κραγκούγιεβατς, Νις και Νόβι Σάντ).

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης της Σερβίας και της Πόλεως Βελιγραδίου υπέγραψαν με εκπροσώπους της σουηδικής επιπλοβιομηχανίας «Ikea» υπόμνημα για οικοδόμηση του πρώτου υπερ – καταστήματος στη σερβική πρωτεύουσα, κοντά στο χωριό Bubanj Potok, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων στα νότια του Βελιγραδίου το οποίο και προβλέπεται να αποπερατωθεί προς τα τέλη του 2016 και θα απασχολήσει περίπου 300 άτομα.

Το Υπόμνημα προσυπέγραψαν η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας, κυρία Zorana Mihajlović, ο δήμαρχος Βελιγραδίου, κ. Siniša Mali, και ο προϊστάμενος του τμήματος για θέματα ακίνητης περιουσίας και ανάπτυξης της εταιρείας «Ikea» για το χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κ. Vladislav Lalić.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.