Εικόνες Κρατών: Διεθνείς Κρίσεις, Ήπια Ισχύς και Στρατηγική Eπικοινωνία – Επιστημονική Ημεριδα

15 Δεκεμβρίου 2014 στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η Ομάδα Έρευνας “Ρητορική Επικοινωνία και Πειθώ” δραστηριοποιείται ως ερευνητικό τμήμα του Κέντρου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου (ΚΕΔΕΥ) Πειραιά, σε ζητήματα διεθνούς και εσωτερικής πολιτικής επικοινωνίας. Το Greek Politics Specialist Group (GPSG) είναι τομέας της Βρετανικής Εταιρίας Πολιτικών Επιστημών (Political Studies Association), εγγεγραμμένο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα ερευνητών πολιτικής και διακυβέρνησης.

Φέτος, η Ομάδα Έρευνας για 3η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Greek Politics Specialist Group (GPSG), διοργανώνει την Ημερίδα: “Εικόνες Κρατών: Διεθνείς Κρίσεις, Ήπια Ισχύς και Στρατηγική Επικοινωνία» η οποία θα λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2014, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κατά τις εργασίες της ημερίδας πρόκειται να συζητηθούν καίρια ζητήματα από τη διεθνή και εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, θα παρουσιαστούν έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τρέχον έτος από την Ομάδα Έρευνας, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις από καταξιωμένους επιστήμονες συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επίσης, θα παρουσιαστεί το βιβλίο Εικόνες Κρατών: Στρατηγική Επικοινωνία, Ήπια Ισχύς και Μέσα Ενημέρωσης του Αθανάσιου Σαμαρά.

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.