Ιμάμογλου: Δεν έχω καμία επαφή με τον Ερντογάν

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Eκρέμ Ιμάμογλου, επικρίνει  σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση του κορωνοϊού  η τουρκική κυβέρνηση.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι το κέντρο της κρίσης του κορωνοϊού στην Τουρκία. Αλλά δεν έχουμε κανενός είδους δεδομένα σχετικά με την κατάσταση στην πόλη μας. Είτε πρόκειται για διαγνώσεις, είτε για τον αριθμό των θεραπειών ή άλλα ζητήματα – όλες οι πληροφορίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας στην Άγκυρα. Και αυτό δίνει μόνο αριθμούς για ολόκληρη την Τουρκία», τόνισε ο Ιμάμογλου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανέφερε επίσης ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στην Τουρκία: «Ζήτησα τρεις φορές ένα ραντεβού μαζί του, αλλά δεν μου απάντησε και «δεν έχω τον αριθμό τηλεφώνου του κινητού τηλεφώνου του προέδρου», προσθέτει.

Ο Ιμάμογλου θεωρεί επίσης λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην Άγκυρα δεν έχει εκδώσει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού στη χώρα: «Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Έχουμε πει αμέτρητες φορές ότι την χρειαζόμαστε. Αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει μόνη της. Επομένως, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για απαγόρευση της κυκλοφορίας».

ViaDiplomacy Newsroom

ΚΛΕΙΣΙΜΟ