Ιμπραχίμ Καλίν: Η Γαλλία και όσοι υποστηρίζουν ακόμα τον Χαφτάρ βρίσκονται στη λάθος πλευρά της σύγκρουσης στη Λιβύη

Η Γαλλία καθώς και όλοι όσοι υποστηρίζουν ακόμα τον Χαφτάρ βρίσκονται στη λάθος πλευρά της σύγκρουσης στη Λιβύη, είπε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο France 24.

Μάλιστα, ο Ιμπραχίμ Καλίν υποστήριξε πως ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ δεν είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του λιβυκού λαού και κλιμακώνει την ένταση στη Λιβύη με τη στήριξη που παίρνει από την περιοχή του Κόλπου, τη Ρωσία και μερικές άλλες χώρες και ότι προκαλεί περισσότερη συμφορά στην εν λόγω χώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ η οποία έχει διεθνή νομιμότητα, εξαρχής συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα και εποικοδομητικά, τηρεί την κατάπαυση του πυρός και συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Μισθοφόροι από το Σουδάν, το Τσαντ και τη Συρία και η ρωσική Wagner Group πολεμούν στο πλευρό του Χαφτάρ, είπε ο Καλίν και πρόσθεσε τα εξής: «Τώρα, οι υποστηρικτές του Χαφτάρ συνειδητοποίησαν ότι αυτό δεν είναι μια λύση και ότι δεν έχει αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση Σαράτζ έχει επισημάνει πολλές φορές ότι επιθυμεί μια πολιτική και όχι στρατιωτική λύση, ωστόσο έχουν σαφώς το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.»

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο Καλίν, Γαλλία και εκείνοι που υποστηρίζουν τον Χαφτάρ βρίσκονται στη λάθος πλευρά της σύγκρουσης στη Λιβύη.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.