Ιράν: Αυτάρκης στην παραγωγή προηγμένων ραντάρ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ένας ανώτερος ιρανός  διοικητής δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει επιτύχει αυτάρκεια στην κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των state-of-the-art συστήματα πυραύλων και ραντάρ.

“Τα πιο προηγμένα ραντάρ για  πυραύλους, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και οι δεξαμενές που παράγονται στη χώρα”, δήλωσε ο Διοικητής της Aerospace Division (IRGC) ο ταξίαρχος Αμίρ-Αλί Hajizadeh το Σάββατο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν έχει κάνει στρατιωτικά επιτεύγματα, παρά την προσπάθεια των ΗΠΑ με τις κυρώσεις κατά της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της άμυνας και να επιδείξει  αυτάρκεια στην παραγωγή σημαντικού στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων

Στις 23 Σεπτεμβρίου, το Ιράν παρουσίασε το πρώτο UAV  οπλισμένο με πυραύλους αυτοάμυνας , το οποίο είναι κατάλληλο για εναέριες μάχες.

 

“Το UAV είναι ικανό να καταστρέψει διάφορα αεροσκάφη που πετούν συμπεριλαμβανομένων και  μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και ελικόπτερα,» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Ταξίαρχο Amir Hatami.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ιράν παρουσίασε επίσης δύο δικά του state-of-the-art συστήματα ραντάρ που ονόμασε Arash-2 και Kayhan, το οποίο είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους stealth αεροσκάφη και μεγάλων αποστάσεων.

 

 

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.