Καθορίστηκαν οι πρόεδροι των επιτροπών οριοθέτησης των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας

Οι πρόεδροι και η μορφή των εθνικών επιτροπών για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας έχουν καθοριστεί, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Ο Μπαϊράμοφ έκανε τις παρατηρήσεις σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΚΑΚ στη Ντουσάνμπε, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο News.Az.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για την κατάσταση μετά τη σύγκρουση στην περιοχή.

Επισήμανε ότι επί του παρόντος το κύριο καθήκον του Αζερμπαϊτζάν είναι να αναβιώσει τα εδάφη που απελευθερώθηκαν από την αρμενική κατοχή, να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη ειρήνη και σταθερότητα με την αποκατάσταση των οικονομικών και επικοινωνιακών δεσμών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μπαϊράμοφ επανέλαβε την ετοιμότητα του Αζερμπαϊτζάν να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Αρμενία, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής συνθήκης ειρήνης και της έναρξης της διαδικασίας οριοθέτησης των συνόρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο πλαίσιο αυτό, γίνονται βήματα για την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για μια ειρηνευτική συμφωνία. 

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, πρόσθεσε ο υπουργός.

ViaDiplomacy Newsroom