“Καζάνι που βράζει” ο Αραβικός κόσμος: “Δεν θα γίνει η Λιβύη οθωμανική περιφέρεια”

«Δεν είμαστε Οθωμανοί, ούτε θα γίνουμε αποικία της Τουρκίας. Είμαστε Άραβες και θα δώσουμε τη ζωή μας για να διώξουμε κάθε πόδι Τούρκου από την ιερή πατρίδα μας» είπαν χαρακτηριστικά κατά πλειοψηφία οι φύλαρχες της Λιβύης κατά την σύσκεψη κορυφής με τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Συγκεκριμένα, ο Χαλίφα Χαφτάρ το βράδυ της Τετάρτης είχε συνάντηση με τους φυλάρχους της Λιβύης στην Μπενγκάζι. Ο Χαφτάρ, τους ενημέρωσε για το μέτωπο των επιχειρήσεων στην προσπάθεια κατάληψης της Τρίπολης, για όσα έγιναν στις συναντήσεις που είχε στη Μόσχα, ενώ καθορίστηκε και η στάση που θα ακολουθήσουν επικείμενη Διάσκεψη του Βερολίνου  την Κυριακή με την παρουσία της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και όλων των εμπλεκομένων και γειτονικών χωρών. Υπενθυμίζεται πως για την απουσία της Ελλάδας διερωτήθηκε και η πλευρά του LNA με δημόσια ανάρτηση.

Μετά την Αίγυπτο και η Τυνησία καταδικάζει τις πρακτικές της Τουρκίας και την ενεργή ανάμειξή της με την αποστολή στρατευμάτων και Σύρων μισθοφόρων τζιχαντιστών προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση του Σάρατζ.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει γίνει ένα στοιχείο αστάθειας στην περιοχή. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Ερντογάν πως και η Λιβύη και η Τυνησία δεν είναι οθωμανικές περιφέρειες και είμαστε μια αραβική κυρίαρχη πολιτεία» είπε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο της Τυνησίας.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.