Και ο Νταβούτοβλου «ψηφίζει» Σταύρο Δήμα!!! Η Ελληνική Βουλή τί θα πράξει;

Η τουρκική εξωτερική πολιτική συνδυάζοντας τις πρακτικές της «διπλωματίας των προκλήσεων» και της «επικοινωνιακής διπλωματίας/προπαγάνδας» καθιστά σαφείς τις επιδιώξεις της γείτονος αφού η επεκτατική και αναθεωρητική επιθετική πολιτική , που εφαρμόζει η Τουρκία σε σχέση με την χώρα μας , είναι η ιδία και παραμένει σταθερή , ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία και ,έχει αποφασισθεί και χαραχθεί από όλα τα εμπλεκόμενα τουρκικά θεσμικά όργανα.

Από τη «μη επίσκεψη» Νταβούτογλου στην Θράκη και την πραγματοποιηθείσα επίσκεψη Τσαβούσογλου με τις προκλητικές του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους μέχρι την «αιφνιδιαστική επίσκεψη» του Τούρκου Πρωθυπουργού και της συνοδείας του στο φυλάκιο των Καστανέων και την απορία του σε ποιο ακριβώς τμήμα της μεθορίου βρίσκεται, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα βιώνει έλλειμμα Αρχηγού Κράτους και κεντρικής κυβερνητικής γραμμής.

Την ίδια στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις επαγρυπνούν καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με «τουρκική πρόβα πολέμου»: Το Αρχηγείο της Τούρκικης Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε  δύο σχηματισμούς. Ο ένας πέταξε στο βόρειο Αιγαίο με δύο μαχητικά οπλισμένα ενώ ο άλλος σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα μαχητικά πέταξε στο Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο με κατεύθυνση την Ανατολική Κρήτη και προσπάθησε να φτάσει σε απόσταση βολής.Ο Σχηματισμός των μαχητικών και εδώ είναι το σοβαρό αποτελούνταν από δύο RF-4 (φωτογραφικά )και από δύο Οπλισμένα F-16 .

Η ολιγωρία που επιδεικνύει η Βουλή των Ελλήνων στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τραυματίζει το Εθνικό Συμφέρον και την ήδη προβληματική εικόνα της Χώρας στο εξωτερικό ενώ δημιουργεί αβεβαιότητα για το βαθμό συναίνεσης και διαχείρισης κρίσεων του πολιτικού κόσμου σε περιπτώσεις ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ!

Η Ελλάδα πρέπει σύντομα να αποκτήσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστω και με τις περιορισμένες αρμοδιότητες του που διακρίνονται σε συμβολικές, ρυθμιστικές, νομοθετικές, διοικητικές και δικαστικές όπως περιγράφονται στο Ελληνικό Σύνταγμα.

Αν μη τι άλλο θα υπάρχει κάποιος να υποδεχθεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό ή και Πρόεδρο στο φυλάκιο των Καστανέων κάτι που απ’ό,τι φαίνεται ο νυν Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν δύναται να πράξει!

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.