Κίνα προσπαθεί να εμβαθύνει τους δεσμούς με τη Ρωσία ανεξάρτητα από τη διεθνή κατάσταση

Η Κίνα θα αναπτύξει περαιτέρω τους ολοκληρωμένους δεσμούς της με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από την κατάσταση στον κόσμο.

Παρά τη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στη διεθνή σκηνή, η Κίνα δείχνει να θέλει να εμβαθύνει τη στρατηγικής εταιρικής σχέσης της με τη Ρωσία, τόνισε ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Premier Liu Yandong σε συνάντηση με τον Σεργκέι Naryshkin, ομιλητή του κοινοβουλίου της κάτω βουλής της Ρωσίας.

“Στο πλαίσιο μιας σύνθετης και εναλλασσόμενης διεθνή κατάστασης, ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping και Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επιτύχει να κρατήσουν τις ρωσο-κινεζικές σχέσεις αμετάβλητες”, δήλωσε ο Yandong την Παρασκευή.

Μιλώντας στο Shenzhen, η Κινέζα αντιπρόεδρος τόνισε ότι η χώρα της δεν θα αλλάξει την πρόθεσή της να ενισχύσει και να εμβαθύνει την ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία.
Η Yandong πρόσθεσε ότι η Κίνα αναμένει την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιούνιο.

Ο Naryshkin δήλωσε ότι η Μόσχα αξιολογεί το επίπεδο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρικής σχέσης με την Κίνα ως πολύ υψηλό και θεωρεί ότι είναι το κλειδί για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τον κόσμο στο σύνολό του. Ο Naryshkin επεσήμανε επίσης την ενεργό ανάπτυξη της ανθρωπιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.

Ο Επικεφαλής της επιτροπής ξένων υποθέσεων της κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Ρωσίας (Δούμα) Alexei Pushkov δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία και η Κίνα μπορεί να φθάσουν σε σημαντικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Πούτιν στην Κίνα.
Η αντιπροσωπεία των Ρώσων βουλευτών με επικεφαλή τον Naryshkin βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στις 5 – 6 Μαΐου.

πηγή: sputniknews.com

ViaDiplomacy Newsroom