Η κυβέρνηση Νομιμοποιεί την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»! – Στηρίζουν και οι ΑΝΕΛ

Την πάγια εθνική γραμμή που υπηρετήθηκε αυστηρά από όλους τους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών επιχειρεί να παραβιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνοντας στην βουλή υπουργική τροπολογία για την αναγνώριση, μεταξύ άλλων, συλλόγων με αλυτρωτική και αντεθνική δράση που εγείρουν ζητήματα δήθεν ύπαρξης “τουρκικής” και “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα.

Η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνη, με τη γενικόλογη περιγραφή “Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας”, έχει προστεθεί σε νομοσχέδιο για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με νομικούς η προωθούμενη ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ και τον δρόμο για την επανεξέτεταση της αναγνώρισης από τις Ελληνικές αρχές της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την οποία ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα την διάλυση της καθώς λειτουργεί ως βραχίονας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και χαρακτηρίζεται από την υπόγεια δράση της ώστε να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης.

Τι αναφέρει η τροπολογία

Συγκεκριμένα στην παρ. 1 του άρθρου 758 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προστίθενται εδάφιο ως εξής: «Η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, και μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώματος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται μέσα σε προθεσμία ενενήντα ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Η μεταβατική διάταξη που συνοδεύει την τροποποίηση, «καταλαμβάνει και τις υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχει καταστεί οριστική σύμφωνα με το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου πριν από τη δημοσίευση του νόμου. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία άσκησης της αίτησης ανάκλησης ή μεταρρύθμισης είναι ένα έτος από τη δημοσίευση του νόμου».

Από τον 2012 επιδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ την αναγνώριση της – Σήμερα το υλοποιεί με την βοήθεια των ΑΝΕΛ

Η συγκεκριμένη τροπολογία παραβιάζει την πάγια στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά όχι από την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στηρίζει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη Παράλληλη Δομή που στηρίζει το κυβερνών κόμμα. Ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεϊν Ζειμπέκ στηρίζει ανοιχτά όλες τις Παράλληλες Δομές που δημιουργεί η Τουρκία στην Θράκη οι οποίες στην πρώτη φάση δημιουργίας της θεωρίας των “Μαλακών Συνόρων” είναι σε θρησκευτικό, κοινωνικό και σύντομα σε ιατρικό επίπεδο.

“Ο Πάνος Καμμένος δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα” ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι και οι ΑΝΕΛ των οποίων οι κόκκινες γραμμές έγιναν πράσινες και δεν φέρουν καμιά αντίσταση στις ορέξεις και τις μεθοδεύσεις του Τουρκικού Προξενείου. Οι ΑΝΕΛ στην προεκλογική περίοδο είχαν κάνει σημαία τον πατριωτισμό στην Θράκη με συχνές επιθέσεις στο Προξενείο και στον Χουσείν Ζεϊμπέκ και αυτό μέχρι τις εκλογές, γιατί μετά από αυτές ο Τέρνες Κουίκ εξαφανίστηκε και τα τοπικά στελέχη της Θράκης έκαναν αυτό που τους πρόσταξε το κόμμα, να μην δημιουργούν κανένα πρόβλημα στο Τουρκικό Προξενείο και τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ

 

 

ViaDiplomacy Newsroom