Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν υπάρχει άλλη οδός πέραν του κυβερνητικού σχεδίου για κλειστές δομές

Δεν υπάρχει άλλη οδός, πέραν του κυβερνητικού σχεδίου για κλειστές δομές, τόνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για τις κλειστές δομές στα πέντε νησία» είπε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να διαιωνίζεται ο διάλογος. Πρέπει άμεσα να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές για να φτιαχτούν οι νέες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ακόμη πως: Οι κλειστές δομές θα είναι μακριά από τον αστικό ιστό, θα παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας (αποσυμφορίζοντας έτσι τα νοσοκομεία στα νησία), θα προσληφθεί προσωπικό με βάση την εντοπιότητα, ενώ θα συμβάλουν και στην αποτροπή νέων αφίξεων από τα τουρκικά παράλια, σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

«Το σχέδιο είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών» είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ακόμη πως υπάρχουν και λόγοι υγείας που επιβάλουν την δημιουργία κλειστών δομών. «Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες δομές θα κλείσουν» τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2020-2027, λέγοντας πως επρόκειτο για μια δύσκολη διαπραγμάτευση που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση διεκδικεί το αυτονόητο, δηλαδή εξασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών, περισσότερους πόρους για την πολιτική συνοχής, πόρους για την μετά λιγνίτη εποχή σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, καθώς και για το μεταναστευτικό.

Τέλος, αναφορά έγινε και στην υπογραφή του συνυποσχετικού της κυβέρνησης με την UEFA και την FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό, και την προετοιμασία της χώρας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων.

ViaDiplomacy Newsroom