Κοινοπραξία της Τουρκικής ΕΝΚΑ και Γερμανικής Siemens χτίζει εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Λιβύη

Η ΕNKA μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές και ενεργειακές εταιρείες της Τουρκίας, θα συνεργαστεί με την Siemens για την κατασκευή δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λιβύη για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής που ελέγχεται από τον Σάρατζ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα εργοστάσια θα κατασκευαστούν στα δυτικά της πόλης Μισράτα. «Οι συμβάσεις για έργα έχουν υπογραφεί με την General Electricity Company of Libya (GECOL) για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Λιβύης» ανέφερε στην ανακοίνωση της η ΕΝΚΑ.

Η τουρκική εταιρεία διαθέτει άλλα ενεργειακά έργα στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής, η οποία αντιμετωπίζει συχνές διακοπές ρεύματος.

Η Τουρκική Karadeniz Holding, η οποία διαχειρίζεται στόλο ηλεκτροκίνητων πλοίων, ή πλωτές γεννήτριες, έστειλε επίσης τεχνική ομάδα στη Λιβύη πέρυσι για πρόταση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Οι πλωτές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής συνδέονται σε ηλεκτρικά δίκτυα μετά τον ελλιμενισμό. Η εταιρεία είπε εκείνη την εποχή ότι τα εργοστάσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ντίζελ ή φυσικό αέριο που παράγεται από τη Λιβύη, παρέχοντας έως 1.000 MWh και τερματίζοντας τις διακοπές ρεύματος σε περιοχές που παρέχονται μέσω των λιμένων.

ViaDiplomacy Newsroom