Κomotini.bg: Ο διαδικτυακός ξεναγός για τους Βούλγαρους τουρίστες στην Θράκη!

Το έλλειμμα της τουριστικής ενημέρωσης στην περιοχή της ΑΜ-Θ αλλά και της προώθησης των επιχειρήσεων και του διασυνοριακού εμπορίου και της διμερούς οικονομικής επιχείρησης ήρθε να καλύψει μία καινότομος διαδικτυακή πλατφόρμα στη βουλγαρική γλώσσα!

To Komotini.bg ενσαρκώνει μια ιδέα των Σταύρου Φανφάνη και Θοδωρή Μπατζάκα να αναδείξουν στα μάτια των Βούλγαρων επισκεπτών την Θράκη ξεκινώντας από την Ροδόπη. Η διάνοιξη του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Νυμφαία-Μακάζα έφερε νέα δεδομένα στην επικοινωνία των πολιτών Ελλάδας-Βουλγαρίας και ήδη 1,5 εκατομμύριο Βούλγαροι επισκέπτες ήταν τα πρώτα δυναμικά στατιστικά του ενός χρόνου.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Το site διαδραστικό και καθημερινά γίνεται γνωστό αυξάνοντας την επισκεψιμότητά του μια κι απευθύνεται αμιγώς σε Βούλγαρους πολίτες ξεναγώντας τους στην πόλη της Κομοτηνής στα μουσεία της, στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης στο Φανάρι την Αρωγή, την Μέση, την Μαρώνεια, τον Ίμερο κ.α. Ο επισκέπτης βρίσκει που υπάρχουν οργανωμένες πλαζ με χρυσή αμμουδιά ή ελεύθερες θάλασσες με παρθένα κι άγρια ομορφιά, την δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάμπιγκ, τα όμορφα στέκια για να απολαύσει τοπικές σπεσιαλιτέ και ψάρια από το θρακικό πέλαγος, την δυνατότητα να γλεντήσει σε μια πόλη 20.000 φοιτητών με πολλά και μοντέρνα στέκια όλων των μουσικών ρευμάτων και προσεγγίσεων.

DSCF3137

Ο Βούλγαρος επισκέπτης ενημερώνεται πολύ πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για δραστηριότητες, και live για καταστήματα του με εμπορικού κέντρου και τις προσφορές τους.

Η καταχώρηση στο site είναι πολύ χαρακτηριστική γιατί μπορεί κάποιος να δει το μέρος που επιθυμεί με μια απλή κίνηση του χεριού του στον χάρτη ζουμάροντας στην συνέχεια. Μια μεγάλη ενότητα αφορά το αρχαίο παρελθόν της περιοχής με τους προσεγγίσιμους αρχαιολογικούς χώρους, το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας αλλά και το βυζαντινό Παπίκιο, ενώ δίνεται έμφαση στο φυσικό περιβάλλον, τις λίμνες μοναδικούς βιότοπους όπου διαχειμάζουν πουλιά απ όλη την Ευρώπη αλλά και στην δυναμική της πόλης. Τα τοπικά προϊόντα που οφείλει κάποιος να δοκιμάσει τις ποικιλίες ελληνικού καφέ, αλιπάστων που συνοδεύουν τοπικά τσίπουρα και μπύρα, στραγαλιών, σιροπιαστών γλυκών που έχουν παράδοση, ζυμαρικών και τοπικών τραχανάδων, τυροκομικών, αλλαντικών κ.α.

Το Κomotini. bg έχει την στήριξη των ΜΜΕ της κεντρικής και νότιας Βουλγαρίας, οργάνωσε συνεντεύξεις Τύπου σε Στάρα Ζαγόρα, Κίρτζαλι, Χάσκοβο, Κάζανλακ, είχε τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Βουλγαρικής Δημοκρατίας κ. Ρόσεν Πλέβνελιεφ, τις ευχές του δημάρχου του Κίρτζαλι Χασάν Αζιζ που ομολόγησε ότι υλοποιήθηκε ένα προσωπικό του όνειρο έστω από την πλευρά της Ελλάδας, ιερωμένων που έδωσαν την ευλογία τους   ενώ διακίνησε 20.000 φυλλάδια σε επισκέπτες και οργάνωσε διαγωνισμούς φωτογραφίας κ.α. με έπαθλο φιλοξενία σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής. Το site λειτουργεί σαν ένας δίαυλος φιλίας και συνεργασίας με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς κι επιχειρηματικότητας μέσα από την αλληλογνωριμία. Να γνωρίσουν τα πιο όμορφα στέκια της περιοχής, να απολαύσουν την θάλασσα, τις φυσικές ομορφιές, να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που γίνονται στο Μέγαρο Μουσικής, σε συναυλίες, πανηγύρια με τοπικό χρώμα, θρησκευτικές γιορτές της χριστιανοσύνης κλπ αλλά και η επίσκεψή τους να έχει πάντα πολλές αφορμές να περάσουν όμορφα μια και οι συνθήκες πλέον το επιτρέπουν. Το Κomotini.bg έκανε το πρώτο και ουσιώδες βήμα επενδύοντας εξ ιδίων και χωρίς καμιά οικονομική συνδρομή από πουθενά στο δικό του όνειρο κι αυτό αναγνωρίστηκε. Η προσπάθεια -όπως λένε οι δημιουργοί του- εντατικοποιείται και συνεχίζεται…

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES __Stara Zagora TV __DSCF3113

Όποιος θελήσει περισσότερες λεπτομέρειες ή και για να καταχωρηθεί με οποιαδήποτε μορφή στο site μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 00306979447050 ή με το mail info@komotini.bg

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.