Κώστας Καραμανλής: Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Μαύρη Θάλασσα

Εκτενή αναφορά στην Αλεξανδρούπολη και ειδικότερα σε λιμάνι και σιδηρόδρομο έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του Grtimes.

Μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων που συζητήθηκαν και αφορούν στις υποδομές ειδικότερα της βόρειας Ελλάδας, ο κ. Καραμανλής, αναφέρθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου, λέγοντας πως το κεφάλαιο logistics και συνδυασμένες μεταφορές, αποτελούν κυρίαρχο στόχο της κυβέρνησης.

Η σύνδεση των λιμένων Θεσσαλονίκης  Καβάλας και  Αλεξανδρούπολης αρχικά και στη συνέχεια η σύνδεση της πρωτεύουσας του Έβρου με τη λεγόμενη πεδινή χάραξη της ανατολικής Εγνατίας, θα δώσουν όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά άλλη πνοή στη βόρεια Ελλάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα συγκεκριμένα έργα πρέπει να βγουν έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση.

Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου μαζί με τη σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αποτελώντας κόμβο εισόδου και εξόδου προϊόντων.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.