Κωστής Χατζηδάκης: Ο Έβρος και ο EastMed τα απτά μας παραδείγματα απέναντι στην Τουρκία

«Δείχνουμε αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία. Ο Έβρος και ο EastMed αποτελούν απτά παραδείγματα» αναφέρει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. «Εργαζόμαστε για να καλυτερεύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας, αλλά δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας».

Άμεσα, απάντησε στον Έλληνα Υπουργό Ενέργειας, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, γράφοντας: « Ευχαριστώ Υπουργέ για τα καλά σχόλια σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξής σας για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη και την ακμάζουσα διμερή μας σχέση για την ενέργεια και πολλά άλλα».

Υπενθυμίζεται πως τα παραπάνω τιτιβίσματα, έγιναν από τους δύο άνδρες μετά την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “O East Med, η τριμερής συνεργασία (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο ρόλος της στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική συνεργασία την εποχή του COVID-19 και εφεξής” που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, οι υπουργοί Ενέργειας Κύπρου και Ισραήλ, Γιώργος Λακκοτρύπης και Γιουβάλ Στεϊνίζ αντίστοιχα, καθώς και ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φαννόν.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.