Κροατία – 234 εκατ. ευρώ για το έργο του σταθμού LNG στο Κρκ

Χρηματοδότηση ύψους 234 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο στάδιο του έργου του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο νησί Κρκ θα προσφέρει η κροατική κυβέρνηση, βάσει απόφασης που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου περιλαμβάνει την κινητή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) αξίας 160 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη λήψη, αποθήκευση, επαναφόρτωση και επαναεριοποίηση υγροποιημένου φυσικού αερίου, αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Hina”.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας, Τόμισλαβ Τσόριτς, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του έργου για την Κροατία, προσθέτοντας ότι θα συμβάλλει στον μέγιστο βαθμό στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Πρόκειται, επισήμανε ο κ. Τσόριτς, για ένα έργο η σημασία του οποίου θα “αποτυπωθεί” στην ενεργειακή ασφάλεια τόσο της Κροατίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παραμένει βασική προτεραιότητα της ενεργειακής πολιτικής.

ViaDiplomacy Newsroom