Κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους από την Ε.Ε. για την υπόθεση Ναβάλνι

Kυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων, του στενού κύκλου του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση, ως απάντηση στην δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Με πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπου και νοσηλεύθηκε ο Ναβάλνι μετά την επίθεση εναντίον του, η Ευρωπαϊκή Ενωση επέβαλε κυρώσεις κατά έξι φυσικών προσώπων και ενός κρατικού ερευνητικού κέντρου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά της διασποράς και χρήσης χημικών όπλων.

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. βρέθηκαν οι: Αντρέι Γιαρίν, επικεφαλής της διεύθυνσης προεδρικής πολιτικής, Σεργκέι Κιριένκο, αναπληρωτής αρχηγός του γραφείου του Πούτιν, Σεργκέι Μενιάλο, απεσταλμένος του Πούτιν στη Σιβηρία, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας και δύο αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων των έξι φυσικών προσώπων και του ερευνητικού κέντρου.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας συνιστούν μη φιλική ενέργεια, η οποία θα βλάψει τις σχέσεις των δύο πλευρών και ότι επιφυλάσσεται να δώσει απάντηση προς το συμφέρον της χώρας.

ViaDiplomacy Newsroom