Λαβρόφ: Η πολιτική περιορισμού της Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων

Η δυτική πολιτική περιορισμού της Ρωσίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ανεύθυνη εικασία» ότι η Ρωσία πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Ουκρανίας εκτυλίσσεται ασταμάτητα στη Δύση, δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

«Μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό: η πολιτική της Δύσης για πλήρη περιορισμό της χώρας μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ενέχει τον κίνδυνο να διολισθήσει σε μια άμεση ένοπλη σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων», σημείωσε.

Η Μόσχα έχει επαναλάβει ξανά και ξανά ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο, ο οποίος δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Οι δυτικοί πολιτικοί οξύνουν τη ρητορική τους στο θέμα του πυρηνικού πολέμου και είναι αυτοί που θα πρέπει να ρωτηθούν αν αυτό το θέμα θα συνεχιστεί το 2023, σημείωσε.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για την προπαγανδιστική βακκαναλία» στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές χώρες γενικότερα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα.

ViaDiplomacy Newsroom